Hoge nood app

Hoge Nood App

Via een app is er nu een mogelijkheid om te weten waar het dichtstbijzijnde toilet is. Op je smartphone kun je een app laden met de naam Hoge Nood. Deze app laat je de route zien naar het toilet, geeft weer welke voorzieningen er zijn, zoals rolstoel toegankelijk en geeft meningen en opmerkingen van voorgaande gebruikers.

De ambassadeurs van de Maag Darm Lever Stichting doen  hun uiterste best om overal waar ze in openbare ruimtes komen te vragen of mensen in nood op deze plek gebruik mogen maken van het toilet. Heel vaak wordt deze vraag positief beantwoord. De gegevens worden in de app opgenomen.

Voor meer openbare toiletten

Het overkomt ons allemaal wel eens. Je bent ergens en plotseling voel je een enorme aandrang. Je wordt ouder, niet al je spieren heb je perfect onder controle. Was er nu maar een toilet vlakbij. Ben je thuis, dan is het probleem gauw opgelost. Maar ben je in de stad, dan sta je mooi te kijken. Waar kan ik terecht? Iemand die goed ter been is kan zich nog wel uit de voeten maken en op zoek gaan naar een mogelijkheid in de buurt. Anders wordt de situatie voor degenen die buikpatiënt zijn of last hebben van hun darmen. Ook zij willen graag de deur uit, maar blijven uit angst vaak thuis.